Volkswagen korjaa toimivaa
Sami Sundell
Sami Sundell
3 min read

Tags

Pari viikkoa sitten paljastui, että Volkswagen on huijannut raskaasti autojen päästötesteistä. Kyse on auton tyyppihyväksyntävaiheessa tehdystä testistä, jonka perusteella päätetään, saako autolla ylipäätään ajaa. Laboratoriotesteissä autot alittivat raja-arvot, mutta tien päällä typen päästöt saattavat olla jopa 40-kertaiset sallittuun nähden. Vuosimallista 2009 alkaneet huijaukset koskevat 11 miljoonaa VAG-konsernin autoa; Volkswagenin lisäksi korjauslistoille päässee pari miljoonaa Audia, reilu miljoona Škodaa ja 700 000 Seatia.

Suomessa huijarimoottorilla varustettuja autoja on kaikkiaan 64 266, omani mahdollisesti niiden joukossa. Volkswagen selvittelee parhaillaan, mikä autojen korjaamisessa on marssijärjestys.

Sinällään huomionarvoista on, että uutisjutuissa harvemmin mainitaan konsernin prameampia merkkejä: Porschea, Lamborghinia, Bentleytä, Bugattia. Vaikka pienet dieselit eivät ehkä ole näiden merkkien ominta aluetta, konsernin ongelmista puhuttaessa voisi kaikin mokomin nostaa esiin myös niche-tuotteet.

Ongelman todellista suuruutta ei tiedä kukaan. Autojen vähäisiä päästöjä on ihmetelty jo vuosia, ja viimeistään Volkswagen-huijaus on tökkimässä sekä Yhdysvaltain että EU:n testimenetelmiä lähemmäs reaalimaailmaa. The Guardianin mukaan koko nippu autoja reputtaisi tällä hetkellä YK:n kehittämän WLTC-testin. Leedsin yliopiston tiedotteessa puolestaan vihjaillaan, että vaikka Volkswagen nyt jäi kiinni, muut autovalmistajat näyttäisivät huijaavan vielä enemmän.

Maailmanlaajuisesti korjauksen on arvioitu maksavan Volkswagenille kuutisen miljardia euroa, Yhdysvalloissa yhtiölle voi olla luvassa jopa 16 miljardin euron sakko ja lisäksi osakkeen arvo on sukeltanut syyskuun puolivälin 160 eurosta nykyiseen noin sataan euroon. Forbesin uutisen mukaan Volkswagen säästi noin 300 euroa autoa kohden. Sinällään merkittävä summa kalpenee huijauksen paljastumisesta koituvien kustannusten rinnalla.

Hiukan epäselvää on, mistä tuo kuuden miljardin euron hintalappu on kiskaistu. Jos arvio perustuu pelkkään ohjelmistopäivitykseen, on Volkswagenin kannalta hiukan ikävää, että se on jo kertaalleen korjannut Yhdysvalloissa autojen ohjelmistoa (pdf) onnistumatta kuitenkaan suitsimaan päästöjä. Oikeasti toimiva korjaus olisi pestä typpi pois urealla, mutta tilaa vaativan ureajärjestelmän jälkiasentaminen saattaa olla mahdotonta.

VAGista viis

Auton omistajan kannalta on tietenkin olennaista, miten huijaus ja sen mahdollinen korjaus vaikuttavat autoon ja rahapussiin. Trafin edustaja kertoi taannoin, että huijaus ei vaikuta autoveroon, mikä on epäilemättä hyvä uutinen useimmille. Paljon muuta jää kuitenkin epäselväksi.

Reutersin artikkelin mukaan vanhempien vuosimallien omistajille on luvassa leikkauksia suorituskykyyn ja polttoainetalouteen. Uudemmissa Volkswagen-malleissa käytetään ureapesuria, mutta urealiuoksen säästämiseksi myös se on kytketty normaaliajossa pois päältä; SCR-puhdistusjärjestelmällä varustettujen autojen omistajille lienee siis luvassa vähintäänkin lisää huoltokäyntejä ja -kuluja. Muutoksilla saattaa olla vaikutuksia myös autojen jälleenmyyntiarvoon.

Vaikka typen oksidit ovatkin terveysvaara, on hyvä pitää mielessä myös mittakaava. Vaikka ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) pitää autojen vaikutusta ilmanlaatuun selvänä, 64 000 huijariauton lisäksi Suomen maanteillä liikkuu yli kolme miljoonaa muutakin kaaraa; dieseliä polttoaineena käyttää henkilöautoista vajaa neljännes. Volkswagen ansaitsee saada huijauksesta rankasti näpeilleen, mutta tuskin kahden tai edes kahdeksan prosentin osuudella koko maantieliikenteen päästöjä pois pestään.

Volkswagenin tiedotteen mukaan teknisiä ratkaisuja pohditaan ja korjaukset aloitetaan, kun niille saadaan viranomaislupa. Epäselväksi jää, miksi lupaa kysellään vain viranomaisilta – luulisi olevan olennaisempaa, että lupa saadaan autojen omistajilta. Autot ovat siis teknisesti turvallisia, niillä voi ajaa ja ajetaan tälläkin hetkellä huoletta. Kikkasofta pitää ilmeisesti huolen, että ne menevät läpi myös katsastuksesta.

Mitä tässä siis tarkkaan ottaen korjataan? Ketä puuhastelu hyödyttää? Voinko kieltäytyä tehtaan kutsusta?

P.S. Hallitus voisi harrastaa sääntelyn purkua ja keksiä tavan, jolla nyt käytössä olevat autot ajetaan kaikessa rauhassa loppuun ja Volkswagen maksaa valtiolle sopivaksi katsotun summan korvauksena kehnosta käytöksestä. Muuten meilläkin saattaa olla luvassa korvausvaatimuksia, ja niitä puitaessa tuskin kukaan voittaa.